Song Exploder | Mustafa

“Lucht machten”

Mustafa is een zanger, songwriter en dichter uit Toronto. Hij kreeg voor het eerst nationale erkenning in Canada voor zijn poëzie, en in 2016 diende hij op De jongerenadviesraad van premier Justin Trudeau. Later, als songwriter, droeg hij bij aan het met een Grammy bekroonde album Sterrenjongen door The Weeknd, en hij heeft liedjes geschreven voor Usher, Camila Cabello en anderen. In mei 2021 bracht hij zijn eigen debuutalbum uit, genaamd Als rook opstijgt, geïnspireerd door zijn ervaringen met het verliezen van vrienden aan binnenstedelijk geweld. Zijn album is kritisch geprezen, en stond op de shortlist voor de Polaris-prijs. Ik sprak met Mustafa over zijn nummer ‘Air Forces’, een nummer dat hij maakte met zijn vaste medewerker, Grammy-winnende producer Frank Dukes, plus Zweedse artiest Simon op de maan, en Jaimy xx.

Jij kan koop of stream “Air Forces” hier.

Illustratie door Carlos Lerma.

Regent Park, buurt
Remember Me, Toronto – korte film
“The Age-Set” – Dinka-bevolking van Abyei
Mickey Newbury
Puffy L’Z
Nubië

creditSource link

Leafmusic
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart