Song Exploder | Arlo-parken

“Zwarte Hond”

Arlo-parken is een zanger en songwriter uit Londen. In januari 2021 bracht ze haar debuutalbum uit, Ingestort in Zonnestralen. Het bereikte nummer drie in de Britse hitlijsten en ze won dit jaar BRIT-prijs voor doorbraakkunstenaar. Vorig jaar noemde NME haar nummer “Black Dog” het ‘meest verwoestende nummer’ van het jaar. In deze aflevering breekt ze ‘Black Dog’ uit, dat ze met producer maakte Gianluca Buccellati.

Ik wil je laten weten dat het lied dat wordt besproken gaat over iemand die vandaag nog leeft, maar een periode van depressie en angst doormaakte. Zowel het nummer als het interview verwijzen naar zelfmoord, dus denk goed na voordat je luistert. Als je aan zelfmoord denkt, of als je een vriend hebt die dat doet, of als je nu gewoon iemand nodig hebt om mee te praten, kun je ondersteuning krijgen door te bellen naar de Nationale reddingslijn voor zelfmoordpreventie op 1-800-273-TALK (8255) of door HOME te sms’en naar 741-741, dat is de Crisis tekstregel. Als u zich buiten de VS bevindt, bekijk dan de lijst met internationale hotlines op zelfmoord.org.

Jij kan koop of stream “Black Dog” hier.

Voor een transcriptie van deze aflevering, klik hier.

Illustratie door Carlos Lerma.

Sufjan Stevens – “Had beter moeten weten”
Arlo’s gedicht

creditSource link

Leafmusic
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart