Song Exploder | Lykke Li

“Ik volg rivieren”

Lykke Li is een zanger en songwriter uit Zweden. Ze begon met het uitbrengen van muziek in 2007, en een groot deel van haar carrière heeft ze met producer gewerkt Björn Yttleing, die ook lid is van de Zweedse band Peter Björn en John. Haar tweede album, Gewonde rijmpjes, kwam 10 jaar geleden uit. Het werd uitgeroepen tot een van de beste albums van 2011 door de New York Times, Hooivork, de bewaker, en meer, en het won de Zweedse Grammy voor Beste Album. Het nummer “I Follow Rivers” was de doorbraakhit van dat album, en voor deze aflevering vertellen Lykke en Bjorn hoe ze het hebben gemaakt, met hulp van co-schrijver Rick Noels. Ik sprak met hen twee terwijl ze in de studio van Björn waren, Ingrid Studios in Stockholm.

Jij kan koop of stream “I Follow Rivers” hier.

Illustratie door Carlos Lerma.

Lars Skoglund, drummer
John Eriksson, drummer
Wurlitzer, elektrische piano
Atlantis Studio
ABBA – “Dansende Koningin”

creditSource link

Leafmusic
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart