Song Exploder | Goedkoop trucje

“Overgeven”

Het nummer “Surrender” van Goedkoop trucje werd uitgebracht in 1978. Rollende steen noemde het het ultieme tienerlied uit de jaren 70 en nam het op in hun lijst met de beste nummers aller tijden. Het zit in een heleboel films en tv-shows, waaronder South Park, scrubs, snelle tijden op Ridgemont High, New Girl, en Bewakers van het Universum. Cheap Trick werd in 1973 opgericht in Rockford, Illinois. Ze hebben 20 studioalbums uitgebracht, meer dan 20 miljoen platen verkocht en in 2016 werden ze ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame. Rick Nielsen is de gitarist in de band. Hij schreef ‘Surrender’ en voor deze aflevering sprak ik met hem over hoe het nummer was gemaakt.

Jij kan koop of stream “Surrender” hier.

Voor een transcriptie van deze aflevering, klik hier.

Illustratie door Carlos Lerma.

Jack Douglas, producent
Heaven Tonight, derde album
KUS, band
Rockford, Illinois

creditSource link

Leafmusic
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart