Song Exploder | Fousheé

“Diep einde”

Het verhaal over hoe het nummer “Deep End” ontstond en een hit werd, is nogal wild. Een persoon die het echt niet zag aankomen, is de persoon die het heeft gemaakt, Fousheé. Ze is een zangeres en songwriter uit New Jersey. Je hebt haar misschien zien strijden op De Stem anno 2018. Kort daarna werd ze gevraagd om een ​​pakket vocale samples te maken voor het muziekplatform splitsing, waar gebruikers samples kunnen downloaden en ze royalty-free in hun eigen liedjes kunnen opnemen. Binnenkort vertelt Foushée het verhaal van wat er gebeurde met een van die samples, en hoe dat ertoe leidde dat ze ‘Deep End’ maakte. Dat nummer is inmiddels meer dan 385 miljoen keer gestreamd. Fousheé werd de eerste zwarte vrouwelijke artiest die de Top 10 Alternative Chart bereikte in meer dan 30 jaar.

Jij kan koop of stream “Deep End” hier.

Voor een transcriptie van deze aflevering, klik hier.

Illustratie door Carlos Lerma.

Itai Shapira, producent
Fousheé’s “Wees aardig voor je oren” proefpakket op Splice
“Deep End Freestyle” door Sleepy Hallow
Fousheé’s “Deep End” TikTok-video

creditSource link

Leafmusic
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart