Song Exploder | De schenen

“Nieuw jargon”

Singer, songwriter en producer James Mercer schreef “New Slang” toen hij in Albuquerque, New Mexico woonde. Het kwam uit als single en toen nam hij het opnieuw op voor De schenen debuut album Oh, omgekeerde wereld, die 20 jaar geleden uitkwam, in 2001. Na de film Tuinstaat uitkwam, met het nummer “New Slang”, dat album werd goud. En de soundtrack voor de film won een grammy. Tegenwoordig woont James Mercer in Portland. Ik sprak met hem vanuit zijn thuisstudio en hij vertelde me hoe The Shins eigenlijk begon als een opnameproject, een zijproject, terwijl hij in een andere band zat die Flake Music heette. In deze aflevering breekt James “New Slang” af en kijkt hij terug op hoe zijn songwriting en zijn vroege thuisopnamevaardigheden samenkwamen om dit iconische nummer te maken.

Jij kan koop of stream “New Slang” hier.

Illustratie door Carlos Lerma.

Clip van Garden State
“Blast Valve” – ​​Vlokmuziek
“Die Bold City Girls” – The Shins
Henry’s jurk
“Doeloefening” – Henry’s Jurk
Shure SM57 microfoon
RØDE NT1 microfoon

creditSource link

Leafmusic
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart