5 ‘Core Bands die Nü-Metal goed doen’

Met voldoende tijd en steun kan elke zweepslagen jongen uitgroeien tot koning. De kinderen die opgroeiden met nü-metal richtten hun eigen bands op… Zo begon nü-metalcore. De eerste rimpelingen van de terugkeer van nü-metal dateren van meer dan een decennium. Het angstaanjagende melodrama van beëdigd of het bounce-riff-enthousiasme van Emmur komt duidelijk van de nü-school en zelfs de latere albums van heavy hitters zoals naderend onheil en Zelfmoord Stilte.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

De eerste cross-over leverde op zijn zachtst gezegd gemengde resultaten op, maar de nieuwste golf van nü-corebands heeft het onmiskenbaar gekozen. In feite is de jaren 2020 misschien wel de beste tijd om een ​​nü-metalfan te zijn. Er lijken meer metalcore- en deathcore-bands te zijn die nü-metal goed doen dan ooit tevoren! De vijf onderstaande bands vallen om verschillende redenen op, maar elk van hen verheft effectief de beste aspecten van nü-metal, terwijl ze de slechte vervangen door hypermoderne metalen hardcore.

Opmerking: Code Oranje wordt hier niet vermeld omdat ze een alomtegenwoordige aanwezigheid zijn geworden in moderne zware muziek. Voor eventuele holdouts, stop met rommelen en geef Onder een schot.

Orthodox

Weinig bands hebben zelfs het lef om System of a Down te coveren, wat Orthodox doet het niet alleen vaak, maar doet het waanzinnig goed. Deze Nashville heeft een diepe waardering voor Slipknot en SoaD – een toewijding aan de minder bekende facetten van die bands. In plaats van ‘Wait and Bleed’ of ‘Chop Suey!’ herinneren de orthodoxe liedjes vaak aan diepere passages zoals ‘Virus of Life’ of ‘Mind’. De donkere, psychotische aard van nü-metal wordt schandelijk over het hoofd gezien, dus het is verbazingwekkend om zanger Adam Easterling dreigend te horen mompelen tijdens down-secties voordat hij explodeert van woede zodra de inzinking toeslaat. Hetzelfde kan gezegd worden over Austin Evans benadering van de gitaar. Hoewel hij niet erg technisch is, channelt hij mensen als Mick Thompson en Daron Malakian door luisteraars constant te laten raden wat hij hierna gaat doen. De mosh-delen kwamen hard aan, maar nooit helemaal zoals verwacht. De melodieën zijn eenvoudig maar moeilijk te vergeten.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Drummer Mike White en bassist Shiloh Krebs brengen echt de SoaD invloed op de voorgrond. Hun grooves sluiten zich zelden op de manier waarop iemand zou verwachten … tenzij je bent opgegroeid op SoaDhet titelloze album. Ongelooflijk, Orthodox’ debuut LP Laat het zijn gang gaan contrasteert die sporadische invloeden met de gigantische, bedachtzame songwriting van een band als Gojira. Het is eerlijk gezegd verbazingwekkend dat het allemaal zo goed werkt als het doet, maar het is een van de beste voorbeelden van nü-metal die zijn tweede wind vindt door de huidige hardcore golf.

verafschuwen

Veel luisteraars bellen graag verafschuwen “metalen kern Deftones” Hoewel dit niet verkeerd is, neemt het de sprong in creativiteit die deze jongens vorig jaar namen weg. Bovendien, Deftones is de go-to-vergelijking geworden voor elke heavy band met dromerige passages en sensuele zang. verafschuwen‘s album Ik liet het binnen en het kostte me alles past zeker in dat hokje, maar het klinkt ook alsof de band hun reputatie kent en wil dat deze die verandert. De inspanning van de band om de grenzen van hun geluid te verleggen, heeft hen in staat gesteld om uit hun hokje te ontsnappen zonder de belangrijkste principes te verlaten die hen overhaalden.

In feite, de meest Deftones-achtig deel over verafschuwen is het feit dat ze moeilijk vast te pinnen zijn. Het ene moment brengen ze die bodemzware double-kick beatdowns binnen, en het volgende moment zweven ze op wolken van galm. De band heeft duidelijk geen zin om een ​​specifieke doelgroep aan te spreken, maar vertrouwt in plaats daarvan op hun rauwe talent om mensen met verschillende muzieksmaken aan boord te krijgen. verafschuwen zorgt ervoor dat elk aspect van hun geluid fantastisch uitgevoerd blijft. De shoegazey-droomlandschappen hypnotiseren, de mathcore-aanvallen spetteren er helemaal uit en de woeste mosh-delen kunnen elke pitkrijger een stinkend gezicht geven. Misschien wel het meest veelbelovende aspect van verafschuwen is hun vermogen om melodie in hun geluid te brengen zonder dat het klinkt als een mainstream cashgrab. Ze zijn melodieus zonder plebeiaans te klinken, een harde prestatie voor zowel nü metal als metalcore.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Rancune

Ik weet wat je denkt… “Is dit niet gewoon een deathcore band?” Het is zeker minder nü dan andere inzendingen op deze lijst, maar ik wil de zang van . benadrukken Darius Tehrani. Vooral wanneer hij van boos naar volkomen krankzinnig gaat. Waar bands houden van beëdigd eindigde met het plaatsen van ineenkrimpen met dit niveau van dramatiek, Rancune gebruikt emotionele overgave tot een overtuigend beklijvend effect. Vraag jezelf nu eens af… welke artiesten hebben de zang van zenuwinzinkingen naar de mainstream gebracht? Het antwoord is onweerlegbaar Corey Taylor van Schuifknoop en Jonathan Davis van Korn. Dat is de afstamming Teheran trekt vanaf het moment dat de storing toeslaat en het is onduidelijk of hij op het punt staat in tranen uit te barsten of zijn vijand aan stukken te scheuren (of beide!).

Rancune doet ook een bewonderenswaardige taak om de grootste valkuil van nü-deathcore te vermijden: generieke riffs. Betekent dit dat ze bijzonder technisch zijn? Niet precies, maar er is een reden waarom nummers als “The Root Of All Evil” en “Kill or be Killed” opvallen. De band weet de broekzak te vinden, terwijl ze smaakvol de groove afwisselt. De nabijheid van Deathcore tot nü-metal wordt vaak beschimpt, maar Rancune belichaamt het potentieel van de crossover voor emotie en aanstekelijke groove.

Ader.FM

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Te bedenken dat een mathcore band kan touren met twee turntablists! Dit is het soort band waar veel fans afstand van zouden willen nemen van nü-metal, maar dat is een vrij voor de hand liggende manier om te ontkennen dat een band als deze gemakkelijk zou kunnen overkomen op Ozzfest ’98. Verder is nü-metal veel meer dan clickity-clack bas en rappen in de coupletten. Er is een emotionele kern waardoor het veel breder kan resoneren dan andere subgenres. Dat is wat Ader.FM heeft te bieden. Anthony DiDio heeft een aantal van de meest emotionele, brede vocalen in het spel, die de strakke riffs en drums doordrenken met chaotische passie. Luisteren naar Foutzone is als horen Deftones en niets gezicht gevoed door een mathcore vleesmolen.

Als draaitafels in Ader.FM‘s live show is niet genoeg, luisteren naar Oude gegevens in een nieuwe machine, Vol. 1 geeft een geheel nieuwe dimensie aan hun nü-metal verbinding. De originele beweging hielp bij het normaliseren van remixen in rock/metalmuziek, en dat is duidelijk Ader.FM‘s aanpak echo’s Park koppelen‘s reanimatie of DeftonesWitte pony 20e verjaardag remixen. De vier originelen en drie demo’s laten ook zien hoe toegewijd deze jongens zijn om grenzen te verleggen. Het grijpt terug naar de tijd dat nü-metal nog niet helemaal bezweken was aan onzin over koekjessnijders, en dit kan het nieuwe ras vitaal houden.

Tallah

Tallah heeft er zeker baat bij Mike Portnoy‘s zoon Max achter de kit en de internetmacht van vocalist extraordinaire Justin Bonitz. De band staat voor de meest ongegeneerde synthese tussen nü-metal en metalcore. De songwriting is luchtdicht, opwindend en onvoorspelbaar, en Bonitz heeft er duidelijk plezier in om mensen te overrompelen met wat hij doet met zijn stem. Maar Tallah‘s aanzienlijke karbonades komen in een pakket dat erg doet denken aan de twijfelachtige beelden van nü-metal. Met nostalgie uit de jaren 90 in de mode op dit moment, is dit misschien niet helemaal een slechte zaak. Toch is het de moeite waard om te overwegen hoe het bizarre imago van nü-metal veel bands ervan weerhield om respect te krijgen tijdens hun eerste run.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Ondanks dat Schuifknoop‘s muziek is meer geaccepteerd geworden, de dag zal misschien nooit komen dat mensen ze niet onderdompelen voor hun visuele gimmick. Toegegeven, degenen die het niet waarderen Tallah‘s muziek omdat ze soms zelf melodramatisch aan het spelen zijn. Indien Bonitz‘s over-the-top theater maakt het moeilijker om achter hem te komen als een virtuoze zanger – sluit gewoon je ogen terwijl je luistert. De hoeveelheid toffe ideeën op Tallah‘s debuutalbum Matrifagie is bijna absurd. Het verzet zich zeker tegen de reputatie van nü-metal voor eenvoud, zelfs tijdens de hooky refreinen. Daarbovenop, Matrifagie komt als een volwaardig conceptalbum (geen spoilers, maar zoek de definitie van de naam op. Het is behoorlijk verknald.). Met zo’n ambitieus openingsstatement kan men alleen maar hopen dat Tallah de esthetiek van nü-metal blijft verbeteren in plaats van eraan te bezwijken.

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om dagelijks op de hoogte te blijven van al onze koppen.

creditSource link

Leafmusic
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart